Over ons

Hycom: toonaangevend specialist in complete hydraulische systemen

Het bedrijf bestaat sinds 1974, maar de roots gaan terug tot in de jaren veertig.

Hycom beschikt in Nederland over engineering en productie faciliteiten in Apeldoorn, Drachten (Hydac) en Enschede (HydroDynamics). We zijn stabiel, gezond en hebben een schat aan kennis en ervaring opgebouwd. Overal waar mensen het uiterste uit natuurkrachten willen halen, biedt Hycom de beste hydraulische oplossingen.

Hycom is voortgekomen uit het bedrijf Werklust, gespecialiseerd in de productie van grondverzetmachines. Een afdeling van dit bedrijf begon in 1947 met hydraulische activiteiten. De technische mogelijkheden van hydrauliek groeiden snel en ook de vraag nam toe, vooral vanuit de machinebouw- en scheepvaartindustrie. In de jaren ’70 kwam er een aparte divisie die zich specialiseerde in hydraulische systemen: Hycom.

Hycom groeide en ging steeds meer markten bedienen, zoals de luchtvaartindustrie en de bouw van civiele werken. Tot 1986 bleef Hycom onderdeel van Werklust. In dat jaar was er een management buy-out, waardoor Hycom de vleugels verder kon uitslaan en de dienstverlening uitbreiden.

Hycom heeft nu een compleet dienstenpakket en is wereldwijd actief. We staan bekend om onze expertise, snelheid en flexibiliteit. Voor elk vraagstuk op het gebied van hydrauliek heeft Hycom het passende antwoord. We zijn ISO 9001-gecertificeerd en beschikken over het EN9100 revision B-kwaliteitscertificaat voor de luchtvaartbranche.

Sinds januari 2013 is Hycom toegetreden tot de Hydac International Group.

Hycom in beeld

Video's

Hydac Nederland bedrijfsfilm


Hydraulisch Testsysteem HT55 voor vliegtuigonderhoud

Hydraulische grondondersteunende HT2000 voor vliegtuigonderhoud

Hydraulisch Testsysteem HT2000 X350 voor vliegtuigonderhoud

Hydac Hydraulische Power Unit voor 40MW CSD

Hydac Construction of a 4.0 MW HPU

Construction of a HT 2000

Powerpack container

Nieuw - HeaveCom - Active Heave Compensation System

Veilige, betrouwbare & effectieve hydraulische oplossingen?
Neem contact op

Error: Contact form not found.